Od tety z Bechyně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina - - olej - - sůl 5 dl vývar 1 ks cibule 250 g pórek 40 g mouka hladká 50 g kečup - - pepř mletý 750 g maso hovězí zadní 100 g salám měkký
Postup Od tety z Bechyně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem, slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce a společně ještě prohřejeme. Podáváme s rýží, brambory či těstovinami.