Od tety z Bechyně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - olej
- - sůl
5 dl vývar
1 ks cibule
250 g pórek
40 g mouka hladká
50 g kečup
- - pepř mletý
750 g maso hovězí zadní
100 g salám měkký

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem, slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce a společně ještě prohřejeme. Podáváme s rýží, brambory či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!