Ohnivý dýňový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 0.5 lžičky rozmarýn 200 g dýně 1 lžička hladká mouka 250 ml masový vývar 0.5 lžičky kari koření 150 g hovězí maso 1 lžička rajský protlak 2 lžíce přepuštěné máslo 0.5 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks paprika (červená) 1 ks paprika (zelená)
Postup Ohnivý dýňový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Přepuštěné máslo zahřejeme v širším hrnci a za stálého míchání v něm opečeme maso, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek, vmícháme rajský protlak a vše opečeme. Maso zaprášíme moukou, paprikou a několik minut pražíme. Přilijeme vývar a všechno necháme v zakrytém hrnci asi půl hodiny dusit.
Papriky a oloupanou dýní nakrájíme na kostky. Obojí přidáme k masu. Dýňový guláš okořeníme kari kořením, rozmarýnem a přikryté necháme 30 minut stát. Nakonec jej osolíme a opepříme.
Ohnivý dýňový guláš podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Hodí se jak brambory nebo knedlíky, tak chleba.