Ohnivý dýňový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
0.5 lžičky rozmarýn
200 g dýně
1 lžička hladká mouka
250 ml masový vývar
0.5 lžičky kari koření
150 g hovězí maso
1 lžička rajský protlak
2 lžíce přepuštěné máslo
0.5 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

  2. Přepuštěné máslo zahřejeme v širším hrnci a za stálého míchání v něm opečeme maso, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek, vmícháme rajský protlak a vše opečeme. Maso zaprášíme moukou, paprikou a několik minut pražíme. Přilijeme vývar a všechno necháme v zakrytém hrnci asi půl hodiny dusit.

  3. Papriky a oloupanou dýní nakrájíme na kostky. Obojí přidáme k masu. Dýňový guláš okořeníme kari kořením, rozmarýnem a přikryté necháme 30 minut stát. Nakonec jej osolíme a opepříme.

  4. Ohnivý dýňový guláš podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Hodí se jak brambory nebo knedlíky, tak chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!