Ohnivý koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl máslo 15 g droždí 4 ks velká cibule 25 dkg hladká mouka muškátový oříšek 10 dkg strouhaný sýr 1 dl vlažná voda mletý černý pepř 20 dkg anglická slanina vcelku 2 kelímky hustá zakysaná smetana
Postup Ohnivý koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme hladkou mouku, osolíme, uděláme důlek a přilijeme ve vlažné vodě rozmíchané droždí a lžíci oleje. Zaděláme hladké těsto a necháme hodinu vykynout. Z tohoto množství máme na dva koláče do kulaté formy na pizzu. Můžeme použít i jiný druh těsta na pizzu, jen ne listové, to se na tento druh koláče nehodí.
Zatím si na pánvi osmažíme anglickou slaninu, vybereme ji z pánve, do zbylého tuku přidáme trochu másla a osmažíme na kroužky nakrájenou cibuli tak, aby byla měkká, ne hnědá. Do misky si dáme zakysanou smetanu, přidáme muškátový oříšek, pepř a sůl a osmaženou slaninu i cibuli a vše smícháme.
Z těsta si vyválíme 2 tenčí placky a každou dáme do kulaté vymazané formy na pizzu, okraje vytáhneme. Placky pomažeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Ohnivý koláč dáme péct do vyhřáté horké trouby na 200 °C, po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme. Pečeme cca 20 - 25 minut. Ohnivý koláč podáváme vlažný.