Okurky s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml vývar
250 g rajčata
1 ks cibule
500 g žampiony
150 g kysaná smetana
1 kg salátová okurka
podle chuti
sůl
tymián
rozmarýn
bazalka
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Okurky oloupeme, pokrájíme na osm špalíčků a na jedné straně vydlabeme. Povaříme asi 10 minut ve vývaru, scedíme a necháme okapat.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  3. Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Bylinky nasekáme nadrobno.

  4. Cibulku osmahneme na másle. Dužinu z okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu bylinek a uvedeme do varu, potom naplníme do zapékací formy. Rajčata smícháme se žampiony a cibulí, osolíme a opepříme.

  5. Vydlabané okurky naplníme zeleninovo-houbovou směsí, poklademe do zapékací mísy a přikryté zapékáme v troubě asi 10 minut.

  6. Okurky s nádivkou před podáváním posypeme zbylými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!