Okurky s nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml vývar 250 g rajčata 1 ks cibule 500 g žampiony 150 g kysaná smetana 1 kg salátová okurka podle chuti sůl tymián rozmarýn bazalka mletý pepř podle potřeby máslo
Postup Okurky s nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Okurky oloupeme, pokrájíme na osm špalíčků a na jedné straně vydlabeme. Povaříme asi 10 minut ve vývaru, scedíme a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Bylinky nasekáme nadrobno.
Cibulku osmahneme na másle. Dužinu z okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu bylinek a uvedeme do varu, potom naplníme do zapékací formy. Rajčata smícháme se žampiony a cibulí, osolíme a opepříme.
Vydlabané okurky naplníme zeleninovo-houbovou směsí, poklademe do zapékací mísy a přikryté zapékáme v troubě asi 10 minut.
Okurky s nádivkou před podáváním posypeme zbylými bylinkami.