Omáčka a la Tahíne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky cukr 1-2 stroužky česnek 0.5 lžíce citronová šťáva špetka chilli koření 25 dkg pražené solené burské oříšky podle potřeby voda
Postup Omáčka a la Tahíne recept
Postup přípravy receptu
-
Solené pražené burské oříšky stačí rozmixovat s drceným nebo strouhaným česnekem, citronovou šťávou, chilli kořením, cukrem a vodou do hustoty majonézy.
Množství surovin na omáčku a la Tahíne je nutno upravit podle chuti.
Pro malé množství omáčky je vhodné použít burákové máslo, potom není nutno mixovat, jen pořádně vymíchat. Je to však finančně nákladnější.
Receptů na omáčky z arašídů je mnoho, tento recept vychází z receptů používaných v egyptských domácnostech při výrobě omáčky tahíne, kde je základní surovinou drť sezamových semen, kupovaných v lisovnách sezamového oleje. Drť je levná, ale různé kvality podle způsobu a čistoty výroby. Někdo do tahíne vmíchává ještě hustý jogurt - záleží na chutích a zvyku.