Omáčka a la Tahíne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
1-2 stroužky česnek
0.5 lžíce citronová šťáva
špetka chilli koření
25 dkg pražené solené burské oříšky
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Solené pražené burské oříšky stačí rozmixovat s drceným nebo strouhaným česnekem, citronovou šťávou, chilli kořením, cukrem a vodou do hustoty majonézy.

  2. Množství surovin na omáčku a la Tahíne je nutno upravit podle chuti.

  3. Pro malé množství omáčky je vhodné použít burákové máslo, potom není nutno mixovat, jen pořádně vymíchat. Je to však finančně nákladnější.

  4. Receptů na omáčky z arašídů je mnoho, tento recept vychází z receptů používaných v egyptských domácnostech při výrobě omáčky tahíne, kde je základní surovinou drť sezamových semen, kupovaných v lisovnách sezamového oleje. Drť je levná, ale různé kvality podle způsobu a čistoty výroby. Někdo do tahíne vmíchává ještě hustý jogurt - záleží na chutích a zvyku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!