Opilé kuře ze S´čchuanu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka vývar 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 hrst pórek 0.5 lžičky zázvor 2 lžíce houby 1 lžíce cukr krupice 1 dl vodka 500 g kuřecí prsa 1 lžíce sójová omáčka
Postup Opilé kuře ze S´čchuanu recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na velmi drobno, stejně tak cibuli a namočené houby. Používám sterilované žampiony. Pórek nebo chřest i celer nakrájíme na kousky. Maso můžeme obalit v solamylu.
Na pánev dáme sádlo nebo olej, rozehřejeme a na něm necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 minut dusíme spolu s houbami a se zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a pálenku. Vyzkoušela jsem jen gin. Dusíme, až vše změkne. Opilé kuře ze S´čchuanu má mít málo šťávy.
Opilé kuře ze S´čchuanu podáváme se sypkou dušenou rýží a ostrým zeleninovým salátem. Vyzkoušela směs i s hranolky, přičemž šťávy jsem nechala trochu víc.