Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 - 600 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 300 g kuřecí srdce 1 hrst medvědí česnek 300 g kuřecí žaludky 2 - 3 lžičky červená kari pasta
Postup Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí žaludky a srdce očistíme, vypereme, nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Medvědí česnek očistíme a nakrájíme na kousky. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku a odložíme ji stranou
Na oleji orestujeme cibulku dozlatova a za stálého míchání přidáme červenou kari pastu. Jakmile se kari rozpustí, vložíme očištěné drůbky a vše krátce orestujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Potom podle potřeby omáčku zahustíme připravenou jíškou, osolíme a necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec vmícháme pokrájený medvědí česnek a můžeme servírovat
Dušené pikantní kuřecí drůbky na červeném kari podáváme s rýží jako hlavní chod. Vhodným doplňkem při servírování může být i zakysaná smetana.