Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 - 600 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
300 g kuřecí srdce
1 hrst medvědí česnek
300 g kuřecí žaludky
2 - 3 lžičky červená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky a srdce očistíme, vypereme, nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Medvědí česnek očistíme a nakrájíme na kousky. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku a odložíme ji stranou

  2. Na oleji orestujeme cibulku dozlatova a za stálého míchání přidáme červenou kari pastu. Jakmile se kari rozpustí, vložíme očištěné drůbky a vše krátce orestujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Potom podle potřeby omáčku zahustíme připravenou jíškou, osolíme a necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec vmícháme pokrájený medvědí česnek a můžeme servírovat

  3. Dušené pikantní kuřecí drůbky na červeném kari podáváme s rýží jako hlavní chod. Vhodným doplňkem při servírování může být i zakysaná smetana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!