Opilý Františkán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
1 lžíce kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
220 g cukr moučka
120 g hrubá mouka
220 g Hera
náplň
1-2 dl rum
cukr moučka
250 g mleté ořechy
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva
na potření
1 sklenice rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Heru, moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao, nakonec zvolna přimícháme vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Na plech dáme alobal a pečící papír. Rozetřeme těsto a upečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Upečené těsto překlopíme na vál, papír stáhneme a celý plát hned potřeme marmeládou. Po zaschnutí dáme ořechovou náplň, nejlépe po lžících vždy kousek od sebe a ve vodě navlhčenou rukou ji rozprostřeme po celé ploše. Stěrkou urovnáme. Potom polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, trochu si necháme na konečné dozdobení, kdy opilého františkána trochu pocákáme.

  4. Na náplň smícháme ořechy, cukr a rum. Smícháme v ořechovou hmotu.

  5. Po ztuhnutí nakrájíme ostrým nožem na malé čtverečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!