Opilý Františkán recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 1 lžíce kakao 0.5 balíčku prášek do pečiva 220 g cukr moučka 120 g hrubá mouka 220 g Hera náplň 1-2 dl rum cukr moučka 250 g mleté ořechy na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva na potření 1 sklenice rybízová marmeláda
Postup Opilý Františkán recept
Postup přípravy receptu
-
Heru, moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao, nakonec zvolna přimícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Na plech dáme alobal a pečící papír. Rozetřeme těsto a upečeme ve vyhřáté troubě.
Upečené těsto překlopíme na vál, papír stáhneme a celý plát hned potřeme marmeládou. Po zaschnutí dáme ořechovou náplň, nejlépe po lžících vždy kousek od sebe a ve vodě navlhčenou rukou ji rozprostřeme po celé ploše. Stěrkou urovnáme. Potom polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, trochu si necháme na konečné dozdobení, kdy opilého františkána trochu pocákáme.
Na náplň smícháme ořechy, cukr a rum. Smícháme v ořechovou hmotu.
Po ztuhnutí nakrájíme ostrým nožem na malé čtverečky.