Ořechové oválky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
12 dkg cukr
40 dkg máslo
3 ks žloutek
60 dkg hladká mouka
18 dkg vlašské ořechy
poleva
1 lžíce rum
10 dkg cukr moučka
1 lžíce vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme najemno. Mouku s cukrem prosejeme do mísy. Přidáme ořechy a promícháme. Nakonec přidáme žloutky a máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme zabalené aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.

  2. Z odpočinutého těsta si vyválíme pláty, ze kterého vykrajujeme oválky. Ty skládáme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Upečené oválky necháme vychladnout. Spočítáme je a rozdělíme na 2 díly. První díl nebudeme potřebovat a druhý potřeme rumovou polevou.

  4. Tu si připravíme až nakonec. Vroucí vodu, rum a cukr smícháme mícháme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá. Práci si můžeme usnadnit šlehačem. Poleva je pouze na 1 dávku. Podle potřeby si ji připravíme vždy znovu, protože rychle tuhne. Ovály s polevou necháme ztvrdnout.

  5. Oválky slepíme krémem nebo marmeládou podle chuti, necháme uležet a můžeme podávat nebo skladovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!