Ostrá omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
70 dkg rajče
2-3 ks feferonky
podle potřeby
olej
petrželka
podle chuti
sůl
pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek a feferonky nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme, oloupáme a nakrájíme na kousky. Petrželku nebo bazalku nakrájíme nadrobno. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení.

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme jemně nasekaný česnek, nasekané feferonky a oloupaná nakrájená rajčata. Směs osolíme a vaříme na silném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme nakrájenou petrželku nebo bazalku.

  3. Ostrou omáčku ihned podáváme s uvařenými těstovinami. Můžeme posypat strouhaným sýrem, nejlépe italským sýrem pecorino.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!