Ostružinový koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 vejce
200 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
200 g tuk na pečení (Hera)
náplň
1 vejce
100 g cukr moučka
500 g měkký tvaroh
na ozdobu
300 g ostružiny
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Pak ho utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spojíme se žloutkovou pěnou. Nakonec lehce vmícháme prosátou polohrubou mouku.

  2. Těsto naplníme do pekáčku s vyšším okrajem, který vymažeme tukem a pečlivě vysypeme hrubou moukou. Korpus předpečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

  3. Mezitím utřeme tvaroh s moučkovým cukrem a vejcem do pěny až na hladkou náplň. Předpečený koláč vyjmeme z trouby a na povrch stejnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň. Pečeme ho při 180 °C ještě dalších 20 minut.

  4. Ostružiny omyjeme a necháme okapat. Koláč s náplní vyjmeme z trouby a na povrch celé náplně rozložíme připravené ostružiny. Koláč vložíme zpět do trouby a necháme ještě přibližně 5 minut zapéct.

  5. Ostružinový koláč s tvarohem rozkrájíme a podáváme podle chuti k čaji, kávě, ale i na oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!