Ostrý fazolový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
1 konzerva bílé fazole
2 lžíce olej nebo máslo
20 dkg uzenina (kabanos, párek)
2 konzervy červené fazole v chilli omáčce
1 kostka hovězí bujón (masox)
podle chuti
majoránka
kečup
kurkuma
chilli koření
gulášové koření
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
podle potřeby
zásmažka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme.

  2. Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku.

  3. Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Podle hustoty zahustíme ostrý fazolový guláš vychladlou zásmažkou.

  4. Ostrý fazolový guláš podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!