Ostrý fazolový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 ks brambory 1 ks cibule 1 konzerva bílé fazole 2 lžíce olej nebo máslo 20 dkg uzenina (kabanos, párek) 2 konzervy červené fazole v chilli omáčce 1 kostka hovězí bujón (masox) podle chuti majoránka kečup kurkuma chilli koření gulášové koření mletá sladká paprika mletá pálivá paprika podle potřeby zásmažka
Postup Ostrý fazolový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme.
Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku.
Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Podle hustoty zahustíme ostrý fazolový guláš vychladlou zásmažkou.
Ostrý fazolový guláš podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým chlebem.