Ovesná karamelová srdíčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 lžic voda 80 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka citronová šťáva 100 g ovesné vločky 100 g rostlinné máslo na potření nugeta poleva karamelová poleva
Postup Ovesná karamelová srdíčka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Cukr dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a na slabém plameni necháme rozpustit. Mícháme až do zhnědnutí.
Ovesné vločky nasucho osmahneme a rozmixujeme. Mouku prosijeme, přidáme vločky, změklé kousky másla, cukrovou vodu, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a formičkou vykrajujeme srdíčka. Ovesná srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 170°C dorůžova.
Upečená ovesná karamelová srdíčka spojujeme nugetou a zdobíme karamelovou polevou.