Ovesná kaše na večeři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrnečky mléko
1 hrneček jemné ovesné vločky
podle chuti
1 lžička cukr
sůl
1 lžička máslo
zavařenina
na ozdobu
kakao
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky opražíme nasucho v hrnci, když se rozvoní, hrnec odstavíme a na vločky nalijeme asi 1/4 hrnku studené vody, rychle zamícháme, aby se vločky neslepily. Pak hrnec vrátíme na vařič, přidáme mléko a špetku soli. Vločky vaříme doměkka a případně přidáme trochu mléka. Ke konci vaření přidáme podle chuti cukr a ještě krátce povaříme.

  2. Po vypnutí vařiče přidáme do ovesné kaše máslo, zamícháme a můžeme podávat.

  3. Ovesná kaše na večeři je dobrá posypaná kakaem nebo grankem, cukrem se skořicí nebo se zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!