Ovocná marmeláda z černého bezu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g jablko
500 g černý bez
2 ks bio pomeranč
podle potřeby
gin
podle chuti
1 kg želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky bez jadřinců. Oloupané pomeranče zbavíme bílé vlákniny a nakrájíme také na kostičky. Černý bez dobře propláchneme.

  2. Ovoce vložíme do velkého hrnce a vaříme na malém plameni. Přidáme cukr, jehož množství můžeme i ubrat. Směs tyčovým mixerem promixujeme. Vše vaříme do husté marmelády.

  3. Marmeládu přendáme do sterilovaných sklenic a víčko namočíme do ginu. Poté sklenice dobře uzavřeme.

  4. Ovocnou marmeládou z černého bezu potíráme čerstvé pečivo třeba ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!