Ovocné knedlíky z kynutého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks vejce
125 ml mléko
1 lžíce tuk
20 g droždí
0.5 kg ovoce
250 g hrubá mouka
na ozdobu
3 lžíce máslo
cukr krupice
0.3 kostky tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, mléka, mouky a necháme vzkypět.

  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, podle potřeby mléko (nemusí být potřeba celé množství) a zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

  3. Pak těsto rozdělíme na kousky, do každého zabalíme kus ovoce, zakulatíme a necháme na pomoučněném válu chvíli kynout.

  4. Nakynuté knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Jakmile vyplavou, scedíme je, každý knedlík propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.

  5. Ovocné knedlíky z kynutého těsta podáváme sypané strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!