Rajčata po provensálsku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
majoránka
kmín
1/2 lžičky tymián
12 ks rajče
bazalka
anýz
bobkový list
pepř
1 dl olivový olej
12 ks sardelka v soli
100 g tuňák v konzervě
4 lžíce bílá strouhanka
1 lžička drcený fenykl
petrželová nať
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu

  2. Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili

  3. Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů

  4. Rajčata podáváme teplá

  5. Foto: http://www.profimedia.cz/


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!