Rajčata po provensálsku recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek majoránka kmín 1/2 lžičky tymián 12 ks rajče bazalka anýz bobkový list pepř 1 dl olivový olej 12 ks sardelka v soli 100 g tuňák v konzervě 4 lžíce bílá strouhanka 1 lžička drcený fenykl petrželová nať provensálské koření
Postup Rajčata po provensálsku
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu
Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili
Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů
Rajčata podáváme teplá
Foto: http://www.profimedia.cz/