Ovocný dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
6 lžic vroucí voda
krém
0.3 l mléko
1 balíček vanilkový pudink
podle potřeby
kompotované ovoce
poleva
1 balíček ovocný pudink
0.5 l ovocný džus

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme vroucí vodu a prosátou mouku. Z bílků vyšleháme pevný sníh, které lehce vpracujeme do těsta.

  2. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme pudinkový krém. Mléko svaříme spolu s pudinkem. V tomto poměru bude pudink opravdu hutný. Dortový korpus rozřízneme na dvě části a spodní část hustě poklademe ovocem. Je jedno jaké, výborné jsou čerstvé nebo kompotované broskve či jahody. Ovoce přelijeme pudinkem a překlopíme druhou částí korpusu.

  4. Pak dort opět bohatě poklademe ovocem, ale snažíme se, aby to bylo úhledné, protože ovoce půjde vidět. Z džusu a pudinku připravíme polevu. Nejlepší je stejná příchuť džusu se stejnou příchutí pudinku - jahodový pudink a jahodový džus. Krémem přelijeme horní část korpusu.

  5. Ovocný dort necháme vychladnout a v lednici jej necháme uležet nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!