Ovocný likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
rum
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si skleněnou nádobu asi na 4 litry. Tu budeme postupně plnit ovocem, tak jak zraje.

  2. Například začínají zrát jahody, dáme je do sklenice, zasypeme je cukrem a zalijeme je rumem. Pokračujeme dále stejně jako u jahod. Třešně, višně, maliny, rybíz, angrešt, pokračujeme podle toho, jaké ovoce máme třeba na zahrádce, až je sklenice plná.

  3. Plnou sklenici uzavřeme celofánem nebo igelitem a zavážeme. Necháme asi 6 týdnů na teplém místě, aby ovoce pustilo šťávu. Potom likér přes síto slijeme do lahví a uchováme v chladu a temnu. Ovocný likér necháme uležet. Naložené ovoce můžeme použít na ovocné zmrzlinové poháry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!