Ovocný salát s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
0.5 ks citron
1 snítka bazalka
1 lžíce cukr moučka
3 lžíce malinový sirup
250 g čerstvé maliny
450 g čerstvé nebo kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Maliny opatrně propláchneme a nasypeme do salátové mísy. Čerstvé broskve omyjeme a na 1 - 2 minuty ponoříme do mírně vroucí vody. Vyjmeme je a když trochu vychladnou, opatrně je oloupeme, překrojíme a vybereme pecku. Broskve nakrájíme na měsíčky a přidáme je k malinám. Když použijeme kompotované broskve, jen je slijeme a pokrájíme

  2. Lístky bazalky umyjeme, osušíme a namočíme v trošce malinového sirupu. Několik lístečků obalíme v moučkovém cukru.

  3. Ze sirupu, čerstvě vymačkané citronové a pomerančové šťávy vymícháme sladkou zálivku, kterou přelijeme ovoce.

  4. Ovocný salát servírujeme na dezertních talířcích posypaný lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!