Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžíce cukr krystal
3 lžíce slunečnicový olej
300 g vepřová játra
čerstvě mletý černý pepř
1 ks jablko jonagold

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, které v rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran - asi 2 až 3 minuty. Opečená játra vybereme na talíř, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple, dokud nepřipravíme ostatní

  2. Jablko neoloupeme, omyjeme, osušíme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 3 - 4 mm. Z jablek doporučuji pevnější šťavnatou odrůdu se žlutou sladkou dužinou Jonagold. Cibuli očistíme a pokrájíme na stejně silné kroužky jako jablka

  3. Ve výpeku zkaramelizujeme 1 lžíci cukru krystal, do zkaramelizovaného cukru přidáme plátky jablek a kroužky cibule a necháme zkaramelizovat. Na talíř naložíme horká játra a až nyní osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Játra obložíme zkaramelizovaným jablkem a cibulí

  4. Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem anebo čerstvým domácím pečivem. Jde o velmi chutnou a jednoduchou rychlovku z vepřových jater, kterou příjemně překvapíme rodinu, ale i nečekanou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!