Vepřová játra po tyrolsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
300 g slanina
sůl
0,5 l mléko
2 ks cibule
2 lžíce hořčice
150 g sádlo
citronová šťáva
1 kg vepřová játra
400 g zeleninová směs pod svíčkovou

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny můžeme zvlášť rozškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Prošpikovaná játra opečeme na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na výpeku po játrech osmažíme cibuli a přidáme k ní zeleninovou směs pod svíčkovou. Zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Vložíme zpět opečená játra a pod pokličkou dusíme doměkka

  3. Hotová játra vyjmeme a nakrájíme na plátky. Základ dolijeme podle potřeby vodou, zeleninu rozmixujeme, zavaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Za stálého míchaní omáčku provaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Před koncem vaření zjemníme sladkou smetanou a na závěr vepřová játra po tyrolsku vylepšíme rozškvařenou slaninou. Počkáme, až omáčka projde varem, poté ji odstavíme

  4. Vepřová játra po tyrolsku podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!