Vepřová játra po tyrolsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 300 g slanina sůl 0,5 l mléko 2 ks cibule 2 lžíce hořčice 150 g sádlo citronová šťáva 1 kg vepřová játra 400 g zeleninová směs pod svíčkovou
Postup Vepřová játra po tyrolsku
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny můžeme zvlášť rozškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno
Prošpikovaná játra opečeme na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na výpeku po játrech osmažíme cibuli a přidáme k ní zeleninovou směs pod svíčkovou. Zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Vložíme zpět opečená játra a pod pokličkou dusíme doměkka
Hotová játra vyjmeme a nakrájíme na plátky. Základ dolijeme podle potřeby vodou, zeleninu rozmixujeme, zavaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Za stálého míchaní omáčku provaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Před koncem vaření zjemníme sladkou smetanou a na závěr vepřová játra po tyrolsku vylepšíme rozškvařenou slaninou. Počkáme, až omáčka projde varem, poté ji odstavíme
Vepřová játra po tyrolsku podáváme s houskovým knedlíkem.