Pálivá omáčka s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 kg kuřecí prsa 5-6 ks zelená paprika 1 ks salátová okurka 200 g smetana na vaření podle chuti sůl vegeta feferonky mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Pálivá omáčka s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev nastrouháme a papriku nakrájíme na nudličky. Okurku nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky.
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Zaprášíme pálivou či chilli paprikou, necháme chvilku osmahnout a přidáme kuřecí maso, které smažíme do poloměkka. Směs osolíme, opepříme, přidáme trošku vegety. Když chceme omáčku více pálivou, přidáme buď pálivou sušenou papriku, ale můžeme přidat i jednu či dvě na malé kousky nakrájené feferonky.
Do směsi přidáme mrkev a papriku. Dusíme dokud nejsou poloměkké. Po té přidáme na kostičky nakrájenou okurku, která jídlu dodá jedinečnou chuť a necháme ještě tak pět minut povařit. Přidáme smetanu na vaření, omáčku necháme ještě tak minutku vařit a je to.
Pálivá omáčka s kuřecím masem je výborná s barevnými vřeteny, samozřejmě můžou být i světlé. Ihned podáváme.