Pálivá omáčka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
1 kg kuřecí prsa
5-6 ks zelená paprika
1 ks salátová okurka
200 g smetana na vaření
podle chuti
sůl
vegeta
feferonky
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev nastrouháme a papriku nakrájíme na nudličky. Okurku nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Zaprášíme pálivou či chilli paprikou, necháme chvilku osmahnout a přidáme kuřecí maso, které smažíme do poloměkka. Směs osolíme, opepříme, přidáme trošku vegety. Když chceme omáčku více pálivou, přidáme buď pálivou sušenou papriku, ale můžeme přidat i jednu či dvě na malé kousky nakrájené feferonky.

  3. Do směsi přidáme mrkev a papriku. Dusíme dokud nejsou poloměkké. Po té přidáme na kostičky nakrájenou okurku, která jídlu dodá jedinečnou chuť a necháme ještě tak pět minut povařit. Přidáme smetanu na vaření, omáčku necháme ještě tak minutku vařit a je to.

  4. Pálivá omáčka s kuřecím masem je výborná s barevnými vřeteny, samozřejmě můžou být i světlé. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!