Pangas pod voňavou krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g šunka 2 ks rajče 100 g niva 2 ks zelená paprika 1 dl smetana ke šlehání 2 ks jarní cibulka 1 kg pangas podle chuti 1 lžička vegeta 1 lžička koření na ryby
Postup Pangas pod voňavou krustou recept
Postup přípravy receptu
-
Pangase posypeme vegetou a kořením na ryby bez soli. Pekáček vymažeme trochou oleje a okořeněnou rybu do něj vložíme.
Nakrájíme rajče a papriku na plátky, jarní cibulku na kolečka. Zeleninu na pangase rovnoměrně rozložíme. Pangase dáme zapéct do trouby asi na 10 minut při 180 °C.
Mezitím si nastrouháme nivu, nakrájíme šunku na malé kostičky a vše smícháme s 1 dl smetany a 1 vejcem. Pangase vyndáme z trouby a na každou porci ryby navrstvíme trochu smetanové směsi. Pangase vrátíme do trouby a necháme krustu zapéct dorůžova.
Pangase pod voňavou krustou podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.