Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 4 lístky bazalka 150 ml víno 2 lžíce másla 150 ml smetana ke šlehání 3 ks cibulka s natí 500 g pangasius podle chuti sůl citronová šťáva barevný pepř
Postup Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Filety osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku jemně usekáme.
Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 - 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple.
V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova.
Upečeného pangasiuse rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Pangasiuse na másle přelijeme bazalkovou omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou.