Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
4 lístky bazalka
150 ml víno
2 lžíce másla
150 ml smetana ke šlehání
3 ks cibulka s natí
500 g pangasius
podle chuti
sůl
citronová šťáva
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku jemně usekáme.

  2. Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 - 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova.

  4. Upečeného pangasiuse rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Pangasiuse na másle přelijeme bazalkovou omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!