Pappardelle se špenátem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce máslo
200 ml mléko
1 špetka pepř
1 lžíce olivový olej
1 lžička hladká mouka
200 g mražený špenát
1 ks sušená chilli paprička
500 g těstoviny (pappardelle)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit těstoviny a začneme si připravovat omáčku. Do malého kastrolu dáme jednu lžíci olivového oleje a jednu lžíci másla. Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku (nesmí ztmavnout) a jednu rozdrcenou chilli papričku. Posypeme lžičkou hladké mouky a necháme na slabém ohni tak dvě minuty. Poté přilijeme mléko a necháme na plotně dokud omáčka nedojde k varu.

  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme je a posypeme trochou hladké mouky. Poté je dáme na rozpálenou pánev a budeme opékat.

  3. Až nám začne omáčka vařit, přidáme do ní rozmrazený špenát. Pořádně promícháme, osolíme, opepříme a necháme ještě malou chvíli vařit (2 -3 minuty). Poté je omáčka hotová.

  4. Uvařené těstoviny přendáme na talíř, zalijeme trochou špenátovou omáčku a přidáme kuřecí kousky.

  5. Pappardelle se špenátem a kuřecím masem můžeme ozdobit a dochutit nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!