Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 plátky kuřecí prsa směs 150 g rajče 170 g mozzarella 100 g zelené olivy 100 g bílý jogurt 8 lístků čerstvá bazalka 50 g smetana na vaření 1 špetka sušené chilli 50 g strouhané mandle 2-3 kapky extra panenský olivový olej 1-2 hrstě salát rukola příloha 320 g těstoviny pappardele
Postup Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nasolíme, naklepeme, nakrájíme na menší kousky a dáme smažit na pánev.
Mezitím si připravíme přílohu. Studenou vodou opereme salát rukola a vložíme do misky, k tomu nakrájená rajčata, olivy nakrájené najemno, bazalku a nastrouhané mandle. Přidáme také špetku chilli papriček. Vše pokapeme panenským olejem, jak má kdo rád. Přidáme smetanu a cca 30 g jogurtu.
Příloha je již hotová a je čas připravit těstoviny pappardelle. Ty vložíme do osolené vody a vaříme podle návodu na balení.
Když bude maso téměř hotové, přidáme zbylý jogurt. Maso smícháme s přílohou a na závěr vmícháme nakrájenou mozzarellu.
Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou podáváme teplé.
Směs můžeme různě dochutit například pažitkou, česnekem. Pokud nemáte zrovna salát rukola, nebo nemáte na něj chuť, najdeme náhradu v ledovém salátě a bílých fazolích. V tomto případě bych doporučila přidat oregano a černý čerstvě namletý pepř pro výraznější chuť. Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou si jednoduše můžete přizpůsobit vlastním chutím.