Papriková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
200 ml olej
sůl
2-3 lžíce ocet
300 g cibule
400 g rajče
650 g paprika (červená)
750 g paprika (žlutá)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriky a kapie omyjeme, rozkrojíme, seřízneme stopky, jádřince i vlákna odstraníme a na 5 minut dáme povařit do osolené vody. Poté je necháme okapat a umeleme na masovém strojku.

  2. Na předehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky rajčat, chvíli podusíme, vmícháme umleté papriky a kapie, česnek, ocet a podle chuti osolíme. Šťávu necháme chvíli vydusit, aby směs byla hustší.

  3. Ještě horkou paprikovou pomazánku plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky a necháme obrácené dnem nahoru, dokud nevychladnou. Paprikovou pomazánku skladujeme na tmavém chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!