Pařížské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks bílky
280 g ořechy mleté
280 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh a jednu třetinu si odložíme stranou. Do zbylých dvou třetin sněhu opatrně vmícháme ořechy. Ze vzniklého těsta vyválíme na pocukrovaném vále plát (asi 1/2 cm vysoký), potřeme jej zbytkem sněhu. Nožem namočeným v horkém vodě nakrájíme tyčinky (velikost záleží na vás), které přenesete na plech s pečícím papírem a pečeme je v mírně vyhřáté troubě, až sníh začne růžovět, ale pozor velmi malinko, aby jste nepřepálili ořechy. Teplota pečení je nejlepší kolem 120 st., maximálně 150 st. Je lepší nechat řezy odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!