Párková bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
8 ks brambory
4 ks párek
1 ks větší cibule
2 hrstě zeleninová směs
podle chuti
sůl
majoránka
bazalka
mletý pepř
paprikové koření
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Odkrojíme tenký plátek másla, řežeme naširoko, nikoliv podélně. Hodíme ho do 5 litrového hrnce. Nasypeme zeleninovou směs (já používám mraženou královskou směs, kde je i trocha hub), cibuli nakrájenou najemno, 3 - 4 nožičky párků nakrájených na kolečka.

  2. Mezitím si nakrájíme 6 - 8 brambor na menší kousky. Zahřejeme sporák a pozvolna začneme rozpouštět máslo. Promícháváme s ostatními ingrediencemi, dokud cibulka nezesklovatí, dosolujeme lehce špetkami soli. Když cibule zesklovatí, přisypeme brambory a promícháme s párky a zeleninou. Posypeme lehce polohrubou moukou, přilijeme asi 2 l vody. Vaříme asi 20 minut a za stálého míchání přidáváme po špetkách mouku, aby zhoustla, záleží na každém, jestli má raději polévky vodovější nebo hutnější a sytější. Pro chuť přidáme paprikové koření, pepř, špetku bazalky, majoránky a dosolíme. Párkovou bramboračku vaříme, dokud brambory nezměknou.

  3. Párkovou bramboračku servírujeme horkou, kdo chce, může si vzít k vodovější variantě kousek pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!