Jemně pikantní omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 - 3 lžíce olej sůl 1 balíček těstoviny 1 lžíce hladká mouka 1 ks větší cibule 5 lžic vlažná voda 500 g mleté maso 100 g tvrdý sýr 1 lžička mletá chilli paprička 1 sklenka sterilovaná rajčátka
Postup Jemně pikantní omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso (vepřové a hovězí v poměru 1:1) promícháme s chilli kořením, lžičkou soli a třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku. Maso necháme 30 minut uležet. Těstoviny uvaříme ve slané vodě se lžící oleje al dente
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji. Pak přidáme kořeněné maso a za občasného míchání ho opečeme. Česnek oloupeme a nadrobno nastrouháme. K masu přidáme Sterilovaná rajčátka i s kořením, směs uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme 10 minut
Z mouky a vlažné vody si připravíme kašičku, kterou vlijeme do vařící omáčky, podle chuti přisolíme a vaříme 10 minut. Přidáme česnek, promícháme a odstavíme. Před podáváním podle potřeby vybereme nežádoucí koření z rajčátek
Jemně pikantní omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a pokrm posypeme strouhaným sýrem.