Paštika z kachních jater a bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50-100 g slanina 4 lžíce koňak mletý pepř 750 g vepřový bůček 500 g kachní játra nebo jiná drůbeží játra podle chuti sůl muškátový oříšek
Postup Paštika z kachních jater a bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 150 g jater nakrájíme na plátky a dáme stranou, ostatní játra umeleme s vepřovým bůčkem, osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Dohromady dobře promícháme.
Zapékací hlubší misku s rovnými hranami (třeba jako na biskupský chlebíček) vyložíme plátky slaniny, na ty rozetřeme polovinu masové směsi, poklademe odloženými plátky jater, doplníme zbytek masové směsi a vršek poklademe opět slaninou.
Paštiku z kachních jater a bůčku pečeme zvolna v troubě, přikryté pokličkou či alobalem, asi 2 hodiny.
Paštiku z kachních jater a bůčku podáváme studenou s bílou bagetou a zeleninou.