Paštika z kachních jater a bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-100 g slanina
4 lžíce koňak
mletý pepř
750 g vepřový bůček
500 g kachní játra nebo jiná drůbeží játra
podle chuti
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Asi 150 g jater nakrájíme na plátky a dáme stranou, ostatní játra umeleme s vepřovým bůčkem, osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Dohromady dobře promícháme.

  2. Zapékací hlubší misku s rovnými hranami (třeba jako na biskupský chlebíček) vyložíme plátky slaniny, na ty rozetřeme polovinu masové směsi, poklademe odloženými plátky jater, doplníme zbytek masové směsi a vršek poklademe opět slaninou.

  3. Paštiku z kachních jater a bůčku pečeme zvolna v troubě, přikryté pokličkou či alobalem, asi 2 hodiny.

  4. Paštiku z kachních jater a bůčku podáváme studenou s bílou bagetou a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!