Paštika z vepřových jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
25 dkg brambory
1 ks cibule
7 dkg anglická slanina
25 dkg vepřová játra
1 balíček paštikové koření
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V mlýnku na maso umeleme syrová játra zbavená blan, světle osmahnutou cibuli a uvařené, vychladnuté brambory. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, na jemné kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře ušleháme.

  2. Formičky na paštiku (můžou být i hrnky, zavařovací sklenice) vymažeme sádlem, naplníme do tří čtvrtin paštikou a vaříme v páře cca 1,5 - 2hod. Jakmile paštika vychladne, můžeme podávat.

  3. Kvůli přítomnosti brambor je potřeba paštiku do dvou dnů spotřebovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!