Paštika z vepřových jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks vejce 25 dkg brambory 1 ks cibule 7 dkg anglická slanina 25 dkg vepřová játra 1 balíček paštikové koření podle chuti sůl pepř
Postup Paštika z vepřových jater recept
Postup přípravy receptu
-
V mlýnku na maso umeleme syrová játra zbavená blan, světle osmahnutou cibuli a uvařené, vychladnuté brambory. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, na jemné kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře ušleháme.
Formičky na paštiku (můžou být i hrnky, zavařovací sklenice) vymažeme sádlem, naplníme do tří čtvrtin paštikou a vaříme v páře cca 1,5 - 2hod. Jakmile paštika vychladne, můžeme podávat.
Kvůli přítomnosti brambor je potřeba paštiku do dvou dnů spotřebovat.