Pečená jehněčí kýta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 6 ks brambory 1 ks cibule 1 ks celer - - tymián - - rozmarýn 6 ks mrkev 1 ks kýta jehněčí 800 g dýně
Postup Pečená jehněčí kýta recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu očistíme, zbavíme ji přebytečného tuku a případně vykostíme. Zkrátí se tak doba pečení. Maso osolíme a posypeme plátky česneku, lístky rozmarýnu a tymiánu. Vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, přiklopíme poklicí a dáme péci do trouby rozehřáté na 160 st. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Než je kýta hotová, oloupeme zeleninu, mimo dýně a vše nakrájíme na větší kusy. Když je maso poloměkké, přidáme k němu zeleninu a ještě zhruba čtvrt hodiny dusíme pod poklicí. Poté ji sundáme, snížíme teplotu asi tak na 150st. A pečeme, až je maso a zelenina měkké a pečeně má jemně zlatou barvu.