Pečená jehněčí kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
6 ks brambory
1 ks cibule
1 ks celer
- - tymián
- - rozmarýn
6 ks mrkev
1 ks kýta jehněčí
800 g dýně

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu očistíme, zbavíme ji přebytečného tuku a případně vykostíme. Zkrátí se tak doba pečení. Maso osolíme a posypeme plátky česneku, lístky rozmarýnu a tymiánu. Vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, přiklopíme poklicí a dáme péci do trouby rozehřáté na 160 st. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Než je kýta hotová, oloupeme zeleninu, mimo dýně a vše nakrájíme na větší kusy. Když je maso poloměkké, přidáme k němu zeleninu a ještě zhruba čtvrt hodiny dusíme pod poklicí. Poté ji sundáme, snížíme teplotu asi tak na 150st. A pečeme, až je maso a zelenina měkké a pečeně má jemně zlatou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!