Pečená kachna na víně s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 ks kachna
2 dl červené víno
podle chuti
sůl
1 ks citron
jalovec
mletý černý pepř
nádivka
2 ks jablko
4 ks hřebíček
1 ks bobkový list
na ozdobu
pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu potřeme solí, pepřem, citronovou šťávou a rozdrceným jalovcem zvenku i zevnitř. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citronovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listem a potom připravenou nádivku nacpeme do kachny.

  2. Kachnu položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k rozpečené kachně. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi na hodinu a půl při teplotě 220 °C. Během pečení kachnu poléváme vypečeným sosem a vínem.

  3. Když je kachna upečená, vyjmeme ji z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče. Vypečený sos můžeme dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou.

  4. Pečenou kachnu na víně s jablky podáváme se zelím, nádivkou a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!