Pečená kachna na víně s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1 ks kachna 2 dl červené víno podle chuti sůl 1 ks citron jalovec mletý černý pepř nádivka 2 ks jablko 4 ks hřebíček 1 ks bobkový list na ozdobu pomeranč
Postup Pečená kachna na víně s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu potřeme solí, pepřem, citronovou šťávou a rozdrceným jalovcem zvenku i zevnitř. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citronovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listem a potom připravenou nádivku nacpeme do kachny.
Kachnu položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k rozpečené kachně. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi na hodinu a půl při teplotě 220 °C. Během pečení kachnu poléváme vypečeným sosem a vínem.
Když je kachna upečená, vyjmeme ji z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče. Vypečený sos můžeme dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Pečenou kachnu na víně s jablky podáváme se zelím, nádivkou a knedlíky.