Pečená krůtí směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
300 g uzený bůček
2 ks červená cibule
300 g krůtí játra
600 g krůtí horní stehno
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
provensalské koření

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso vykostíme a nakrájíme na kousky, ale ne moc malé. Osolíme je a posypeme provensalským kořením. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, paličku česneku oloupeme, uzený bůček nakrájíme na velikost krůtího masa a játra podobně.

  2. Maso vložíme do pekáče a rovnoměrně ho rozložíme. Mezi krůtí maso vkládáme bůček, cibuli a česnek. Pokapeme trochou oleje a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Po hodině přidáme na maso bůček, krůtí nebo kuřecí játra. Směs nesolíme a pečeme další půl hodiny. Mezitím poléváme výpekem. Když je vše měkké, odkryjeme pekáč a necháme směs trochu zbarvit.

  3. Pečená krůtí směs se podává ihned. Příloha může být brambor vařený nebo opékaný, případně hranolky, tatarka. Při jídle vynikne samostatná chuť krůtího masa, uzeného bůčku i játry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!