Pečené bramborové pusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce máslo
600 g brambory
150 ml mléko
podle chuti
sůl
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a brambory rozšťoucháme.

  2. Přidáme horké mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme na hustou bramborovou kaši, do které nakonec vmícháme vejce. Podle chuti dosolíme.

  3. Kaši dáme do cukrářského sáčku s větším otvorem a na plech vyložený pečícím papírem a potřený máslem tvoříme větší pusinky.

  4. Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme je asi 10 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!