Pečené filé z lososa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks šalotka
800 g losos
80 ml bílé suché víno
podle chuti
sůl
hořčice
1 lžíce worchestrová omáčka
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filé z lososa opláchneme pod studenou vodou a dobře osušíme. Filé osolíme a slabě potřeme hořčicí. Víno promícháme s worchesterovou omáčkou. Šalotku očistíme, nakrájíme a osmažíme se lžíci másla.

  2. Menší plech nebo formu vymažeme máslem a poskládáme na něj rybí filé více k sobě. Filety pokapeme vinnou zálivkou a vedle filetů rozdělíme osmaženou šalotku.

  3. Filé z lososa pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 220 °C.

  4. Pečené filé z lososa podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!