Pečené (grilované) vepřové koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý pepř
1 ks vepřové koleno
marináda
sůl
1 lžíce kečup
2 dl pomerančový džus
1 lžíce med
2 lžíce plnotučná hořčice
10 kapek tekuté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na kolenu nařežeme na čtverečky. Smícháme přísady marinády a koleno naložíme (do igelitového pytlíku) alespoň na 24 hodin. V lednici pytlík občas otočíme.

  2. V zakrytém pekáči (v alobalu) pak koleno v troubě dusíme na 160 - 180 °C podle velikosti kolena asi hodinu a půl. Potom vepřové koleno odkryjeme a dopečeme na grilu.

  3. Dřevěné uhlí, do kterého na konec grilování dáme namočený jalovec zabalený v propíchaném alobalu, nemá konkurenci.

  4. Do marinády můžeme přidat koření podle chuti. Moje zkušenost ale je - čím méně, tím lépe. Při marinování používám vakuový marinovač. Jak říká žena - další krám v kuchyni, ale já jsem spokojený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!