Pečené kapří filety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička olej sůl 50 g máslo 0,5 ks cibule 1 lžička kmín pepř 100 ml tmavé pivo 1 svazek hladkolistá petržel 400 g kapří filety
Postup Pečené kapří filety
Postup přípravy receptu
-
Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte
Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem
Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem
Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut
Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo
Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout
Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě
Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz
Recept vznikl za podpory