Pečené koleno Orlické hory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 7 ks cibule 1 ks feferonka 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 1 ks vepřové koleno 5 kuliček celý černý pepř
Postup Pečené koleno Orlické hory recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno podle potřeby očistíme a omyjeme od případných zbytků štětin. Cibule oloupeme. Dvě cibule spolu s kolenem a kořením vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a koleno uvaříme doměkka. Pokud chceme vaření urychlit, vložíme koleno do tlakového hrnce.
Zatím si nakrájíme zbylé cibule. Feferonku očistíme a nasekáme.
Uvařené měkké koleno vykostíme, nechámem trochu vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2x2cm. Do pekáčku vložíme maso, cibuli a feferonky. Smícháme, osolíme a podlijeme trochou vývaru. Takto připravené vepřové koleno vložíme do předehřáté trouby. Pečeme jen dokud nezměkne cibule.
Upečené "koleno" můžeme podávat. Vhodnou přílohou je chleba, ale záleží na fantazii.