Pečené koleno s jablkem a brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce česnek 1 lžíce sůl 1 lžíce kmín 0 l pivo 2 ks vepřové koleno podle potřeby brambory cibule jablko omáčka hořčice 2 dl voda
Postup Pečené koleno s jablkem a brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Ke lžíci soli a kmínu přidáme lžíci nastrouhaného česneku. Kůži na kolenu nařežeme a směs vetřeme do zářezů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubá kolečka.
Do pekáče naskládáme nakrájenou cibuli a na ni položíme kolena. Dáme péct na 20 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
Mezitím jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Jablka a brambory přidáme do pekáče. Zalijeme 0,5 l piva a pečeme při 170 °C asi 2,5 hodiny.
Po upečení vyndáme kolena, brambory, jablka a cibuli. Do výpeku přidáme 2 dl vody, plnotučnou hořčici a provaříme, až se vše spojí do šťávy.
Pečené koleno s jablkem a brambory podáváme polité chutnou šťávou připravenou z výpeku.