Pečené kuře se slaninou a zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
4 porce kuře
2 lžíce hladká mouka
20 dkg anglická slanina
2 sklenice sterilované zelí
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, případně si rovnou koupíme kuřecí stehna. Očištěné maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na jemno a slaninu na kostičky. Zelí slijeme a pokrájíme, aby nebylo příliš dlouhé.

  2. V pekáči na kamnech (nejlépe z varného skla) osmahneme na oleji cibuli. Když již zesklovatěla, přidáme slaninu, kterou také necháme osmahnout. Slanina pustí hezky šťávu a na té si připravíme z hladké mouky světlou jíšku. Potom přidáme polovinu zelí a promícháme. Na tuto vrstvu položíme porce kuřete nebo stehna kuřete kůží dolů. Na kuře dáme zbytek zelí a pekáček přiklopíme.

  3. Kuře se zelím pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě při 170 °C. Potom pekáček odklopíme, odstraníme vrchní vrstvu zelí a kuře dáme na stranu. Všechno zelí promícháme a ochutíme podle chuti. Přidáme očištěné kuře od zelí kůží navrch a dopečeme. Pokud je zelí suché, podlijeme trošku vývarem.

  4. Pečené kuře se slaninou a zelím podáváme samozřejmě s knedlíkem, lze podávat bramborový i houskový. Knedlík si v pohodě připravíme během pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!