Pečené makrely na roštu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl citron 50 ml olivový olej mletý bílý pepř citronová šťáva 2 lžíce vinný ocet sekaná čerstvá bazalka 400 g čerstvá makrela 1 lžíce rybí koření na rožnění
Postup Pečené makrely na roštu
Postup přípravy receptu
-
Ryby vykucháme, podélně rozkrojíme, omyjeme a osušíme. Podle chuti opepříme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu připravíme smícháním oleje, vinného octa a rybího koření na rožnění. Očištěné makrely necháme v marinádě několik hodin odležet
Potom je vyjmeme, necháme okapat a podle potřeby přisolíme. Na vnitřní straně posypeme bazalkou a zakapeme citronem. Pečeme dostatečnou dobu na rozpáleném roštu doměkka
Pečené makrely na roštu podáváme se zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme opečené nebo vařené brambory. Vhodným doplňkem jsou česnekové dipy.