Pečené makrely na roštu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
citron
50 ml olivový olej
mletý bílý pepř
citronová šťáva
2 lžíce vinný ocet
sekaná čerstvá bazalka
400 g čerstvá makrela
1 lžíce rybí koření na rožnění

Postup přípravy receptu

  1. Ryby vykucháme, podélně rozkrojíme, omyjeme a osušíme. Podle chuti opepříme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu připravíme smícháním oleje, vinného octa a rybího koření na rožnění. Očištěné makrely necháme v marinádě několik hodin odležet

  2. Potom je vyjmeme, necháme okapat a podle potřeby přisolíme. Na vnitřní straně posypeme bazalkou a zakapeme citronem. Pečeme dostatečnou dobu na rozpáleném roštu doměkka

  3. Pečené makrely na roštu podáváme se zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme opečené nebo vařené brambory. Vhodným doplňkem jsou česnekové dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!