Pečené vepřové koleno s kečupem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 1 sklenice pivo 250 g kečup 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce sójová omáčka 1 ks vepřové koleno 1 lžíce worcesterová omáčka mletý černý pepř
Postup Pečené vepřové koleno s kečupem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu z kečupu, piva, oleje, prolisovaného česneku, hořčice, omáček, soli, pepře a nadrobno nakrájené cibule.
Do marinády vložíme očištěné koleno, které trošku nařízneme ze všech stran, aby chutě pronikly přes kůži do masa. Je možno koleno i vykostit. Naložené vepřové koleno vložíme přes noc do lednice.
Na druhý den dáme do trouby upéct, dokud není koleno měkké.
Jako příloha stačí k pečenému vepřovému kolenu s kečupem jen pečivo nebo může být bramborová. Jednoduše podle chuti.