Pečené vepřové koleno s kečupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
1 sklenice pivo
250 g kečup
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce sójová omáčka
1 ks vepřové koleno
1 lžíce worcesterová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu z kečupu, piva, oleje, prolisovaného česneku, hořčice, omáček, soli, pepře a nadrobno nakrájené cibule.

  2. Do marinády vložíme očištěné koleno, které trošku nařízneme ze všech stran, aby chutě pronikly přes kůži do masa. Je možno koleno i vykostit. Naložené vepřové koleno vložíme přes noc do lednice.

  3. Na druhý den dáme do trouby upéct, dokud není koleno měkké.

  4. Jako příloha stačí k pečenému vepřovému kolenu s kečupem jen pečivo nebo může být bramborová. Jednoduše podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!