Pečený bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
- - sůl
- - máslo
1 lžička mouka hladká
- - pepř mletý
300 ml vývar kuřecí
2 ks bažanti
1 lžička rosol černorybízový

Postup přípravy receptu

  1. Bažanty potřeme hustě máslem a napříč přes prsa poklademe plátky slaniny. Bažanty dáme na pekáč vymazaný máslem a asi hodinu je pečeme v troubě doměkka asi na 200 st., během pečení je potíráme vypečenou šťávou. Bažanty potom udržujeme teplé, šťávu z pečení slijeme, zaprášíme moukou a dobře ji osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rosol a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme ji, scedíme a podáváme v omáčníku zvlášť. Bažanty podáváme s opečenými brambory a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!