Pečený hermelín s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks jablko
2 ks hermelín
podle chuti
tymián
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín tence potřeme sádlem z obou stran a následně posypeme zlehka tymiánem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a jablko na tenké plátky, ovšem bez jadřince.

  2. Na pečicí papír umístíme hermelín, pod něj i nad něj rozdělíme půlkolečka cibule a plátky jablek. Mám zkušenost, že půlka jablka stačí na dva hermelíny, ale to už podle chuti, však uvidíte.

  3. Nyní máme téměř hotovo, teď jenom zabalíme hermelín do pečicího papíru jako bonbon a dáme péci. Pečeme asi 15 minut, aby cibule změkla a sýr byl parádně propečený.

  4. K pečenému hermelínu s jablky dělávám jako přílohu pečené brambory. Když už jsou brambory skoro hotové, přihodím na ně do trouby právě bonbony s hermelíny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!