Rychlý štrúdl z piva recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
strouhanka
tuk
jablko
5 lžic cukr krupice
1 mletá skořice
400 g hladká mouka
1 dl světlé pivo
125 g tuk omega

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme tuk a vymažeme jím plech. Na pánvičce opražíme strouhanku. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Mouku prosejeme na vál, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do důlku strouháme tuk tak, že ho chvílemi obalujeme v mouce, aby se nelepil. Pomalu přiléváme pivo a pomocí širokého nože ho mísíme s moukou. Rukama zpracujeme ve vláčné těsto

  3. Z těsta vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 3 části. Na pomoučněném vále vyválíme každý díl do obdélníkového tvaru o síle asi 3mm. Delší strana by měla odpovídat délce plechu. Těsto potřeme rozpuštěným tukem a posypeme strouhankou

  4. Vykrájíme jablka, ale slupku neloupeme. Velká jablka překrojíme napůl, krájíme tenké plátky, které v jedné vrstvě klademe na strouhanku. Po stranách a vespodu necháme okraj na zabalení. Jablka posypeme cukrem a poprášíme skořicí. Odshora štrúdl zavineme, okraje zahneme dolů a spojem dolů položíme na plech. Stejným způsobem připravíme další 2 nohavice a opatrně je přeneseme na plech

  5. Potřeme rozpuštěným tukem a plech vložíme do trouby. Rychlý štrúdl z piva pečeme asi půl hodiny dorůžova

  6. Rychlý štrúdl z piva lze také připravit pro diabetiky, normální cukr pouze nahradíme DIA sladidlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!