Rychlý štrúdl z piva recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl strouhanka tuk jablko 5 lžic cukr krupice 1 mletá skořice 400 g hladká mouka 1 dl světlé pivo 125 g tuk omega
Postup Rychlý štrúdl z piva
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme tuk a vymažeme jím plech. Na pánvičce opražíme strouhanku. Troubu předehřejeme na 180 °C
Mouku prosejeme na vál, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do důlku strouháme tuk tak, že ho chvílemi obalujeme v mouce, aby se nelepil. Pomalu přiléváme pivo a pomocí širokého nože ho mísíme s moukou. Rukama zpracujeme ve vláčné těsto
Z těsta vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 3 části. Na pomoučněném vále vyválíme každý díl do obdélníkového tvaru o síle asi 3mm. Delší strana by měla odpovídat délce plechu. Těsto potřeme rozpuštěným tukem a posypeme strouhankou
Vykrájíme jablka, ale slupku neloupeme. Velká jablka překrojíme napůl, krájíme tenké plátky, které v jedné vrstvě klademe na strouhanku. Po stranách a vespodu necháme okraj na zabalení. Jablka posypeme cukrem a poprášíme skořicí. Odshora štrúdl zavineme, okraje zahneme dolů a spojem dolů položíme na plech. Stejným způsobem připravíme další 2 nohavice a opatrně je přeneseme na plech
Potřeme rozpuštěným tukem a plech vložíme do trouby. Rychlý štrúdl z piva pečeme asi půl hodiny dorůžova
Rychlý štrúdl z piva lze také připravit pro diabetiky, normální cukr pouze nahradíme DIA sladidlem.