Perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 ks žloutek
200 g med
300 g cukr moučka
1 kg hladká mouka
200 g Hera
2 g jedlá soda
2 lžíce koření do perníku
poleva
1 ks bílek
cukr moučka
1 lžička bramborový škrob

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.

  2. Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

  3. Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

  4. Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!