Perník s jablky a rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0.5 hrnku olej
2 ks vejce
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
0.5 hrnku smetana
1 ks jablko
2 lžíce rozinky
2 lžíce med
3 hrnky polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 balíček perníkového koření
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
poleva
100 g čokoláda na vaření
na ozdobu
2 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu a necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, nastrouháme i se slupkou, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s rozinkami.

  2. Vejce utřeme s cukrem a medem do pěny. Přilijeme olej a postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem a kakaem. Vmícháme jablko s rozinkami a smetanu a vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.

  3. Pak ho nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při 150 °C.

  4. Hotový perník necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni tuk s rozlámanou čokoládou. Vychladlý perník touto polevou potřeme, ozdobíme mandlemi, necháme ztuhnout a pak nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!