Perník s jablky a rozinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 0.5 hrnku olej 2 ks vejce 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 0.5 hrnku smetana 1 ks jablko 2 lžíce rozinky 2 lžíce med 3 hrnky polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 1 balíček perníkového koření 1 balíček kypřícího prášku do pečiva poleva 100 g čokoláda na vaření na ozdobu 2 lžíce mandlové lupínky
Postup Perník s jablky a rozinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do rumu a necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, nastrouháme i se slupkou, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s rozinkami.
Vejce utřeme s cukrem a medem do pěny. Přilijeme olej a postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem a kakaem. Vmícháme jablko s rozinkami a smetanu a vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
Pak ho nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při 150 °C.
Hotový perník necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni tuk s rozlámanou čokoládou. Vychladlý perník touto polevou potřeme, ozdobíme mandlemi, necháme ztuhnout a pak nakrájíme.